Bandy-Oyvind 2021-09-05 19:57:50

Bandyskolen 2021/2022

Haslum Bandy arrangerer bandyskole for 1. og 2. klassinger, jenter og gutter, i samarbeid med Lions. Vår målsetning er "Flest mulig, lengst mulig". Lions vil hjelpe de som måtte trenge økonomisk støtte til å skaffe seg nødvendig utstyr. 

Treningen er gratis for medlemmer av Haslum IL. Klikk her for å bli medlem.

Påmelding: Meld dere inn i Spondgruppa til bandyskolen, kode IBXOK.

I år ønsker vi å få med oss flere jenter. Dersom vi blir mange nok, vil vi forsøke å lage egen jentegruppe når vi kommer ut på isen.

 

Oppstart gymsal

Fra uke 41 starter vi opp i gymsal på Haslum og Løkeberg skole.

Tirsdag kl. 17-18 i Løkeberg lille gymsal: Jenter og gutter

Torsdag kl. 17-19: Haslum lille gymsal: Jenter og gutter

Oppstart BIP kunstis

Vi trener på BIP kunstis ved Rud torsdager. Første trening er torsdag 4.11. kl. 17:30-18:30.

Når det blir is på Haslumbanen vil vi flytte treningene våre hit, og også tilby en økt ekstra i uken.

Om bandyskolen

Bandyskolen er foreldredrevet, og vi er avhengige av at mange voksne melder seg for å gjennomføre treningene og som årskullkoordinatorer. Målet er å ha minst to voksne per ti barn på isen. Det er ikke nødvendig med bandykunnskap for å bidra, og dersom flere bidrar blir det mindre jobb for de som stiller opp. Klubben stiller med instruktører i starten for å få i gang treningene, og har ferdig opplegg for alle treningene gjennom sesongen. Erfaringsvis er også greit at foreldre er tilgjengelige på sidelinjen for trøst, retting av utstyr, hente baller o.l. Det er med andre ord sosialt både på og ved isen.

Klubben har noe utstyr til utlån, og oppfordrer ellers til å kjøpe brukt utstyr, for eksempel her.

Haslum bandy arrangerer sin egen knøttecup (1.-4. klasse) i januar. Cupen gjennomføres som en dugnad av lagene i 2.-4. klasse (vakter i kiosk, sekretariat m.m.). I tillegg satser vi på å delta på en eller to cuper til mot slutten av sesongen. 

Påbudt utstyr

  • Skøyter*
  • Hjelm med gitter
  • Halsbeskytter
  • Kølle**

Det er også greit å ha knebeskyttere, albuebeskyttere og bandybukse med beskyttelse, men ikke strengt nødvendig. Vannflaske med lang tut (så man slipper å ta av seg hjelmen) bør med hver trening.

*Skarpe skøyter er en forutsetning for å mestre å gå skøyter. Å gå på sløve skøyter er som å gå på bakglatte ski i motbakke eller sykle uten luft i dekkene. Skøyter må slipes jevnlig, og nye skøyter må slipes før bruk. Sjekk med neglen eller tommelen at eggen er skarp og fri for hakk. Vi tilbyr kurs og bruk av slipemaskin på klubbhuset. For aller best resultat bør skøytestålet settes opp med en radieslip. Dette gjøres en gang. Vi anbefaler radie 4. Bandyslip (plan) eller ishockeyslip (hul) er valgfritt. Dette kan gjøres på Anton Sport på Bekkestua eller hos Morten Rusdal på Ila (anbefales).

**Kølla bør nå opp til navelen når man har på seg skøyter, og kappes til rett lengde. Heller litt for lang enn for kort. Unngå tunge køller. Kosa har egne juniorkøller som er godt egnet. Også Vänersborgklubban, Brisseklubban og Optimized er gode køller, men ikke like tilgjengelige og noe dyrere, i hvert fall nye.

Dersom du har spørsmål, ta kontakt med Øyvind Gulbrandsen, tlf: 4003 9341, eller send en e-post til bandy@haslumil.no.