Seier i hengekampen!

Rødsokkene reiste hjem med 3 poeng i en av vårens viktigste kamper!

2018-05-25
fotball-ak-B-lag

På den 52 andre dag etter at Jesus reiste seg fra de døde (ja, det er det Pinsen betyr), reiste de røde sokkene til Rommensletta for en av vårens viktigste kamper. Før kampstart lå Rommen 2 på andreplass med 12 poeng – Rødsokkene på tredjeplass med 9 poeng. Med seier ville guttene virkelig befeste sin posisjon i toppstriden, med tap ville opprykkstoget plutselig være veldig langt unna…

Kampfakta:
Rommen 2 – Haslum, 21.05.18
1 – 2(1-2).
5’ Torje Spielführer Hegna
16’ Rommen 2
23’ Torje Spielführer Hegna(Kristian T.)

Gule: Rommen 2 x3
Røde: Romme 2 x1

Tilskuere: 47

Laget (4-2-3-1):

Haakon;
Vu – Bjerke – «Eventyr» Erlend - Jørgen;
Gade – Jens;
Kristian T. – Torje(C) – Pål;
Torsken

Sneddon, Thao, Vegard, Johan, Dennis.

 

Rommensletta var badet i sol da rødsokkene, som ikke ble lurt av Ruters forsinkelses scheme, ankom og Coach Sakrisvold hadde som vanlig en tropp med et bredt skadeutvalg: benhinnebetennelser, artrose, lyskestrekk, ankelsmerter, klokkesyke og milde solstikk. Likeså var planen klar: 3 poeng og fokus fra start.

Rommen et ballsterkt og kvikt lag - hugget til fra start og vår bakre firer hang i tøylene mens hvittrøyene driblet opp og i mente. Haakon startet i buret siden Sneddon både syntes t-bane og oppmøtetider er vanskelig å få til, og lang som Haakon er måtte han ut i full strekk et par ganger i åpningsminuttene. Bak hos Rommen derimot var det ikke bare greit å møte presset til Jonas og Torje som stiller med en rekkevidde horisontalt og vertikalt, som hadde imponert både Lehman og Van Buyten. Fem minutter er passert når vi presser frem en feilpasning fra keeperen til Rommen som går rett i beina på Torje som kontant sender ballen i mål. En frisk bris feier over de varme rødsokkene og skuldre senkes. Muligens blir de litt lave, for etter fire strake svake defensive inngripener fra kant til stopper står Rommens måltyv alene foran Haakon og får en enkel jobb med å dytte ballen i mål.

Beina ned på jorda og bildet som vil prege resten av kampen formes. Et Rommen triller ball i bakre rekker, finner ingen løsning – prøver å slå langt taper første / andreball og Rødsokkene prøver å bygge opp et spill. Mangel på presisjon både i pasning og mottak hos begge lag fører til at det meste av kampen i åpent spill blir ren duellkrig, da er det godt at corner er mål!

Etter 23 minutter spilt vinner Haslum en corner, Tandberg Senior stiller seg opp for å slå, mens den notoriske varianten mønstres foran Rommens sekstenmeter. Og der hadde hvittrøyene lite å stille opp med, for når ballen slåes inn står tre haslumspillere ledig og Tandbergs corner treffer selvfølgelig den høyeste av dem, selveste Spielführer, som med Beckenbauer-esq kraft stanger ballen i mål.

1-2 ledelsen tar Haslum med seg til pausen hvor Ole-Martin bytter innpå friske ben i Thao og Dennis og etter noen dribleraid og både defensive og offensive eventyr senere blir også Erlend byttet ut for Johan.

Andre omgang åpner seg noe mer opp, Rommen satser hardt fremover uten å få til særlig mye, og vi får flere gode kontringsmuligheter. Til fansens store skuffelse klarer vi ikke å punktere kampen(vi lover å trene på kontringer på onsdagsøkta) og spenningen holdes helt til siste minutt. I den 90ende minutt klarer plutselig Rommen å tre igjennom sin 100kg tunge spiss som ser ut til å komme helt alene med Sneddon, men ut av ingenting kommer unge Johan som et lyn og med en presis liten skulderdytt etterfulgt av en enda mer presis takling avverges hele situasjonen – for vår del. For Rommen derimot går det flere kuler varmt og ukvemsord fra både tilskuere, spillere og benken slenges mot dommer som ikke blåser straffe. Tida går, Rommens spiss prater på seg sitt andre gule og må hvile neste uke, og når alt mylderet er over, blåser dommeren likeså godt av.

Utrolig deilige, viktige og fortjente tre poeng kriges hjem til Haslum og da er det lov å feire med en temperert pinse-PIB i garderoben. Stor innsats fra både spillere, trenerapparat og fans i varmen applauderes og vi ser frem mot neste kamp!

Neste kamp er på Haslum KG, mandag 28.05, kl 20:15 mot tabelljumbo Lindeberg. Da satser vi på mange mål, fint vær og is i kiosken. Sees der!