Tom-Eirik vender hjem - blir daglig leder

Tidligere suksesstrener Tom-Eirik Skarpsno er ansatt som ny daglig leder i Haslum Håndballklubb. Han skal også ha et blikk på utvikling av trenere i breddehåndballen i Haslum Håndball IL.

2020-04-30
gaute@gauteiversen.no

 

Tekst: Stein Halvorsen

Skarpsno vender hjem med klare ambisjoner om å løfte Bærums-klubben tilbake til Norges-toppen igjen. Det betyr et løft på den sportslige satsingen også i Haslum IL Håndball.

– Dette blir et nytt steg i min karriere, sier den påtroppende daglige lederen, Tom-Eirik Skarpsno, med et bredt smil.

Når Skarpsno nå tar over som daglig leder i Haslum HK betyr det at Merete Kristin Bøe går inn i Haslum IL Håndball 100 prosent av sin arbeidstid. Hun skal fremover fokusere på bredden. Samarbeidet mellom de to klubbene fortsetter både på markedssiden og på trenerutvikling. 

– Tom-Eirik er en bauta innen norsk håndball, og nyter anerkjennelse for dette i hele miljøet. Han har jobbet seg opp innenfor både trenerkompetanse, men har også vært med på å bygge opp klubben administrativt. Mens Tom-Eirik hadde hovedtreneransvaret, gjorde han en rekke arbeidsoppgaver som normalt ivaretas av en daglig leder. Man kan på mange måter si at Tom-Eirik har representert kontinuiteten i Haslum i alle de årene han var der sist, sier styreleder i Haslum HK, Knut Gulbrandsen.

“Tom-Eirik er en bauta innen norsk håndball.”

Knut Guldbrandsen, styreleder Haslum Håndballklubb

Gullambisjoner

I 2002 tok Tom-Eirik fatt på sin første trenerjobb i klubben. Han ledet flere aldersbestemte lag til Haslum HKs samarbeidsklubb Helset. Fire år senere ble han ansatt som assistenttrener for eliteserielaget, først to år under Pål Oldrup Jensen og deretter to år under Jan «Proppen» Karlsson.

Bare 27 år ung tok han over som hovedtrener – med braksuksess: Tre seriegull, to cupgull og to sluttspillgull.

– Haslum har vært og er i dag delvis i toppen i norsk håndball. Nå skal vi helt tilbake til toppen igjen. Vi skal videreutvikle organisasjonen og klubben, utvikle produktet videre og legge tingene til rette. Men selvsagt må vi også lære mens vi går, forklarer Tom-Eirik.

Men både den nye daglige lederen og hele idretts-Norge vet at fremtiden akkurat nå er uviss slik både Norge og verden ser ut i dag med strenge koronatiltak fra myndighetene. En tøffere start på sin nye stilling kunne han knapt ha tenkt seg.

"Vi har gode forutsetninger for å lykkes."

Tom-Eirik Skarpsno, ny daglig leder i Haslum Håndballklubb

– Jeg ser også at verden har fokus på andre ting enn for eksempel idretten og er fullt innforstått med det. Når det er sagt, håper jeg at idretten kan komme tilbake til en normal hverdag igjen så fort som mulig, både når det gjelder trening og kamper. Det samme gjelder også for næringslivet.

Betydelig løft

– Haslum HK og Haslum IL har det siste året gjort flere tiltak for å samordne ulike funksjoner, både sportslig, administrativt og markedsmessig. Ansettelsen av Tom-Eirik føyer seg godt inn i dette arbeidet, og vil gi klubben et betydelig løft. I tillegg til rene administrative oppgaver vil Tom-Eirik også i stor grad ha ansvaret for videreutvikling av drift av Håndballakademiet, som vil bli et betydelig og mer omfattende tilbud enn det vi har per i dag, forteller styrelederen.

 

Aktiviteter

06.06.2021
Påmelding HÅNDBALLSKOLEN 2021/2022 : JENTER 2014

00:00 - 23:55

Gjønneshallen

06.06.2021
Påmelding HÅNDBALLSKOLEN 2021/2022 : JENTER 2015-2016

00:00 - 23:55

Gjønneshallen

06.06.2021
Påmelding HÅNDBALLSKOLEN 2021/2022 : GUTTER 2014

00:00 - 23:55

Gjønneshallen

06.06.2021
Påmelding HÅNDBALLSKOLEN 2021/2022 : GUTTER 2015 - 2016

00:00 - 23:55

Gjønneshallen

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket