Nyttårshilsen: «Det er når man skal prøve å oppsummere man ser hva vi faktisk har fått til»

Til deg som enten er spiller, frivillig, trener, oppmann eller har en annen rolle i Haslum Håndball:

2020-12-28
eirik@haslumhk.no

Jeg håper du har en riktig fin romjul, og ønsker å takke deg stort for innsatsen i 2020. Det har vært et krevende år for alle i klubben. Norge ble stengt ned 12. mars, og forfjamset sto vi der alle sammen: Vi fikk ikke drive med aktiviteten vår i Nadderud Arena, Haslumhallen eller Gjønneshallen.

 

Vi fikk heller ikke møttes. 

 

Alt som var planlagt, ble avlyst.

Ingenting var som normalt, og de fleste, meg selv inkludert, var bekymret for hva koronaen kunne gjøre med oss.

Avlyst ble også en av klubbens viktigste inntektskilder, Haslum Cup. Kanskje det aller største høydepunktet for familien Haslum Håndball hvert år.


Men lite kunne vi gjøre med det, og heldigvis kom sesongen i gang som normalt. Iallfall et par måneder. Før det var bom stopp igjen. 

Det er når man skal prøve å oppsummere man ser hva vi faktisk har fått til i annerledesåret 2020, og ser h
vor løsningsorienterte alle trenere og ressurser rundt klubben har vært.

Det har blitt lagt til rette for at barna våre skal ha best mulige forutsetninger for å ha det bra og å trives i en uvirkelig situasjon. På tross av at de måtte løpe sine mil etter mil i enten mark, trapp eller på grus. Spilt fotball med én meters avstand på Haslumbanen eller stått på skøyter på Rud.

Nyttårshilsenen fortsetter under bildet. 

Tore Solberg er styreleder i Haslum IL Håndball. Foto: Eirik Oskarsen
Tore Solberg er styreleder i Haslum IL Håndball. Foto: Eirik Oskarsen

 

Trenerne og lederne rundt hvert enkelt lag har virkelig vært store forbilder i år. De har spredt glede, kunnskap og begeistring. De har bidratt stort til at Haslum Håndball ikke har opplevd et frafall i antall aktive medlemmer. Derimot har vi nå rundt 700 aktive medlemmer i håndballgruppa (tallet inkluderer våre spillere på divisjonsbestemt seriespill). Det er helt fantastisk og noe vi skal svært stolte av, alle sammen!


En annen gledelig ting, er at fremtiden vår - håndballskolen - opplevde en rekordpåmelding i år. Dessverre er det fortsatt veldig mange på venteliste som sårt ønsker å starte å spille håndball. Én av tingene vi jobber aktivt med i styret, er hvordan vi kan tilstrebe at alle som melder seg på, faktisk også får spille håndball i Haslum. Det håper vi er på plass allerede til høsten.

Rekordpåmeldingen og rekordoppslutningen rundt Haslum Håndball kom altså i året hvor laglederne rundt våre mer enn 35 lag sto på for å desinfisere stolpene på målene i Nadderud, Haslumhallen og Gjønneshallen. Det kom året hvor de viktige foreldrene ikke kunne se på hverken trening eller kamp i hall.

Men så er det utfordringen.

Det er krevende å holde hjulene i gang. Smittetallet synker og øker. Smittetallene er fortatt høye, men i Bærum er trenden synkende akkurat nå.

Det har vært store begrensninger på all sportslig aktivitet i 2020. Haslum Håndball har søkt å overholde alle smittevernregler og pålegg fra både myndigheter og forbund, nasjonalt som lokalt. Tidvis har det vært anstrengende, men vi har klart det - takket være svært flinke team på de forskjellige lagene i klubben og administrasjon. Innad i klubben har vi også hatt strengere regler enn det vi har blitt pålagt - alt for å forhindre et smitteutbrudd. Det har vi foreløpig klart - og det må vi jobbe hardt for å etterstrebe også i 2021!

 

Vi er stadig bekymret for at ungdommene våre blir skadelidende. I Haslum Håndball har vi ikke hatt noen direkte smitteutbrudd. Vi håper virkelig at Bærum kommune vektlegger sterkt hva idretten betyr for alle barn og ungdom i kommunen vår. Å få trene og spille kamp er et stort og viktig ønske i 2021.

 

Nå får de ikke benytte seg av våre anlegg, motivasjonen for å spille håndball vil synke og da finner de på andre sosiale aktiviteter med sine venner. Enten i andre hjem, på kjøpesentre eller andre egnede steder. Vi håper - som alle der ute - at smitten i Bærum, og landet forøvrig, fortsetter å synke og at vi kan få tilbake den normale hverdagen vår igjen.

Avslutningsvis, mens vi venter på at alle våre aktive medlemmer skal få drive med aktiviteten de elsker:

Dere har alle bidratt til at vi har kommet oss gjennom et spesielt år. Dere bidrar fortsatt, og det er vi en stor takk skyldig.

En spesiell takk rettes til alle våre trenere og lagledere. Dere har gjort en arbeidsinnsats langt utover hva som kan forventes og påregnes. En stor takk også til alle våre tillitsvalgte og frivillige står på dag som natt og prøver å knytte sammen de løse trådene.

Summen av disse elementene gjør at vi i fellesskap kommer styrket ut av denne pandemien.

 

Fortsett å ta vare på hverandre. Samhold og å bry seg om hverandre er viktig alle dager, men aldri så viktig som nå. 


Vi håper på mange flotte håndballopplevelser i det nye året. Riktig godt nytt år til alle Haslum-venner. 

 

På vegne av Haslum HK og Haslum IL, som i felleskap danner Haslum Håndball:

 

Tore Solberg,
Styreleder Haslum IL Håndball 

Aktiviteter

01.01.2022
Påmelding HÅNDBALLSKOLEN 2021/2022 : JENTER 2014 - vår

00:00 - 23:55

Gjønneshallen

01.01.2022
Påmelding HÅNDBALLSKOLEN 2021/2022 : JENTER 2015-2016 - vår

00:00 - 23:55

Gjønneshallen

01.01.2022
Påmelding HÅNDBALLSKOLEN 2021/2022 : GUTTER 2015 - 2016 - Vår

00:00 - 23:55

Gjønneshallen

01.01.2022
Påmelding HÅNDBALLSKOLEN 2021/2022 : GUTTER 2014 - Vår

00:00 - 23:55

Gjønneshallen

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket