Innsatspris Akershus Skikrets tildelt Jo Morten Hagen

Klubben gratulerer Jo Morten Hagen med prisen som han mottok på kretstinget. Begrunnelsen kan du lese her: 

2017-05-10
Langrenn - Styret

Innsatsprisen tildeles ildsjeler i klubbene som gjennom flere år har lagt ned et omfattende arbeid på ett eller flere områder.


Haslum IL langrenns ledestjerne!

Det er veldig mange som fortjener den aller største takk for entusiasme og bidrag enten som trener, i dugnad eller i andre verv i Haslum IL langrenn. Det er allikevel Den Ene som alltid har en mening og som alltid gjennomfører til det beste for klubben.

Jo Morten Hagen er vår klubbs "mentor" og "pådriver".

Jo Morten Hagen var som ung en talentfull kombinert løper med blant annet gull-medalje i NM kombinert i 1992. Han deltok for Akershus.

På begynnelsen av 2000 tallet fikk Haslum IL langrenn en ”ny start” takket være noen få entusiaster som selv var fostret i området. Langrenn hadde i Haslum IL ligget nede noen år, både på grunn av lite snø, og ved mangel av menneskelige ressurser.

Fra ca. 35 utøvere den første vinteren, og dette var bare 8 åringer, teller Haslum IL langrenn i dag 380 unge løpere. Jo Morten Hagen var da ”drivkraften” bak denne nye satsingen på langrenn i området Haslum, kanskje takket være at hans 2 døtre nå var gamle nok til å begynne i organisert idrett.

Jo Morten er og har vært en drivkraft, samlingspunkt og en motivator siden den ”nye” starten. For utøvere, men også trenere og foreldre generelt. Haslum har stadig pågang av HL utøvere som gjerne vil bli veiledet av Jo Morten, disse kan gå for andre klubber, men trener i Haslum. 

I dag ser det ut for at Haslum har det største jente miljøet i Akershus. Vi har nådd vårt mål om å delta i stafett i senior NM  2 år for tidlig, der vi i år hadde 2 jentelag med på Lygna. Og vi er i ferd med å løfte den største junior kvoten i fylket inn i Team Vestmarka.

Jo Morten har hatt ansvarlig for det sportslige for spesielt de eldre løperne. Han veileder, søker og driver oss alle videre. Der det viktigste mantra er forankret av Jo Morten i hele vårt treningsarbeid – alle i klubben arbeider etter: ”Det skal være morro på trening!”

Under vårt lokale store skirenn Tour de Bærum, som er blitt et stort arrangement på tvers av 3 mindre klubber, stiller Jo Morten med sine private saker som i år var; 2 telt, 3 vifteovner, 1000 m skjøteledning, lamper... og lys, bil og henger. Han er blant de første som er på dugnad torsdag og en av de siste som går hjem søndag kveld. Fredag smører han alle de ski han rekker for de yngste og de eldste. Og i tillegg utfordret han sine døtre i Jutulcrossen og stilte til start sent lørdag ettermiddag. Og det er ikke bare slik nå, men har vært slik de siste 12 år. Med den største ydmykhet og stor beundring ønsker vi å nominere Jo Morten Hagen til Innsatsprisen.

På vegne av Styret i Haslum IL langrenn.
Geir Atle Helgheim, styrets leder.

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket