Norges Cup - Referat 1

Norgescupen igang på Konnerud for våre juniorer.

2019-01-16
Langrenn-Styret

Haslum startet med et rekordfelt på 14 utøvere! Gode resultater ble det også.

Det har vært en fantastik utvikling i klubben de siste 5-10 årene, fra svært få løpere i de eldste jente/gutteklassen på kretsløp, til nå en bred tropp helt opp til eldste junior klasse i Norgescuprenn. Det var hele 6 utøver med bakgrunn fra Haslum i eldste klasse 19-20 år.

I fint vintervær var det gode forhold i de krevende kunstsnøløypene på Konnerud. Det er knallharde løyper etter forbundets løypekrav, så her fikk utøverne kjørt seg. Noe det viste seg at de behersket meget bra etter en god treningshøst i treningsmiljøet til Team Vestmarka (felles trenings miljø for juniorer på tvers av klubbene i Bærum). Team Vestmarka stiller også med felles smøreservice og oppfølging av utøverne under rennene. Norgescupen samlet 1200 juniorer i klassene 17år, 18 år og 19-20 år med ca 150-250 deltagere i hver klasse. I M17 stilte vi med hele 7 løpere!

Fredagen var det distanserenn i skøyting, 5 km for jentene og 10 km for gutta. Lørdag sprint og søndag distanserenn i klassisk på 7.5km til 20 km.

Fredagen ble det norgescup poeng (50 beste) på Sebastian, nr 26 i M17. Små sekunder bak poengplass fulgte også Benjamin, nr 69 i M17, og Pernille, nr 53 i K19-20.

På sprinten knallet Magnus (M18) til med nr 14, kun et uheldig sporvalg og noen hundredeler fra å gå videre til semifinalen. En ytterligere forbedring fra fjorårets topp 30 plasseringer i sprint. Sebastian og Benjamin gjorde nok et bra løp med nr 38 og nr 54. Ida og Thea var bare tideler fra poengplass i K19-20 med nr 51 og 52.

På søndagen viste Magnus at han kan mere enn sprint med en overbevisende 20 plass på 10 km.

 

Lea, Mia, Ines i K17 og Brage, Martinius, Mikkel, Vetle, Erlend i M17 imponerte alle med sterke løp og gode plasseringer i Norgescup debuen. Flere av disse vi vil sikkert kjempe om poengplasser senere i sesongen.

 

Team Vestmarka (TVM) klubbene hadde med ca 50 deltagere med flere plasseringer på pallplass og jevnt utover hele resultatlista, her er det plass til alle med treningsmiljø for topp og bredde.

 

Vi gratulere tidligere Haslum løper Vera Norli med uttak til junior VM på ski!

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket